Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kókuszrúd

2010.08.10

Kókuszrúd

Hozzávalók:

50 dkg keksz

15 dkg sütőmargarin

15 dkg porcukor

5 dkg kókuszreszelék

4 evőkanál kakaópor

1 dl feketekávé

1 dl rum

6-8 evőkanál baracklekvár

A töltelékhez:

4 evőkanál liszt

2 dl tej

2 csomag vaníliás cukor

25 dkg sütőmargarin

20 dkg porcukor

5 dkg kókuszreszelék

A tetejére:

kókuszreszelék

Elkészítés:


1.) A kekszet ledaráljuk, majd a szobahőmérsékletű margarinnal, porcukorral, kávéval, rummal, kókuszreszelékkel, kakaóporral és annyi baracklekvárral, hogy jól formálható masszát kapjunk, összedolgozzuk. Hűtőszekrénybe tesszük, amíg a krém elkészül.
2.) A krémhez a tejet a liszttel és a vaníliás cukorral folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.
3.) A margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a kihűlt krémet.
4.) A kekszes masszát kivesszük a hűtőből, és egy fóliával lefedett nyújtódeszkára simítjuk ujjnyi vastagon. (Ha befóliázunk egy nyújtófát, azzal szépen el lehet nyújtani a masszát anélkül, hogy összeragadna.) Megkenjük a krémmel, és a fólia segítségével szorosan feltekerjük. Tekerés közben folyamatosan szórjuk kókuszreszelékkel, hogy az mindenütt egyenletesen befedje a tekercset. A fólia két végét jól összesodorjuk, és a kész tekercset egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Kókuszrúd

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Finom

(Urbán Antónia, 2013.02.02 19:14)

Ezt mi is el szoktuk készíteni. Én nagyon szeretem. Más is próbálja ki!

 

 



Archívum

Naptár
<< November >>
<< 2019 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30